Ezért Tartuffe ez az ország...

Balfasz Magyarok

Balfasz Magyarok

Szakadtság? Szeretem!

2014. augusztus 25. - Legvidámabb Balfasz

Ha valamiről megismerszik a jóféle magyar balfasz, akkor az az igénytelenség. Nem azért, mert szarul élünk, és nem azért mert nincsenek előttünk követésre érdemes példák. Hanem mert tényleg semmi ingerenciánk nincs arra, hogy a kötelező minimumnál egy kicsivel többet hozzunk ki dolgokból.

Itt van például rögtön ez a kedves Falus Ferenc. Immár több mint 24 órája röhög rajta egész Magyarország, hogy milyen videoval sikerült indulnia a kárpát-medencei magamutogatós különszámban. Vicces, mert félresikerül, kalimpálnak rajta mindenféle állatok, meg sír az onoka.

Valójában teljesen lehangoló. Ez a csávó lenne érdemesült arra, hogy egy város életének a stábjával irányt szabjon? Mit érzett, mikor visszanézte ezt? Úgy érezte, hogy „jó lesz ez, hadd menjen”?

Innen vitte föl? Vagy onnan hozta le? - áll az ember és nem érti.

Szar a hang, bénán van felöltözve, elbaszódott az egész jelenet, megszégyenül a kiskölyök, és úgy a mondanivaló, mint a metakommunikáció totálisan félremegy.

Egy embert látok, aki szarik bele mindenbe, átlépi saját magát. Vagy minket néz igénytelen szarnak, hogy „jó lesz ezeknek”, vagy ami még rosszabb, saját magával szemben sincsenek elvárásai. Hol a méltóság, hol a szépérzék, hol van a minimális becsülete a munkának? Még az évtizedes örökségünk, az „anyuka helyén marad!” tortás video alkotója is felismerte, hogy szarul veszi ki magát, ha valaki otthonkában áttipeg a filmen, és frusztrálta őt. Ehhez képest Falus Ferenc szerint az összes fenti baki tökre belefér.

Nem mentség, ha a stábja csinálta, mert annyi ráhatása lehet neki egy stábra, hogy „gondolkodom, gondolkodom, de szerintem azért szar, mert…” Ha ilyen szósölmédiából diplomázott okostónik csinálták, akiknek eleve az volt a céljuk, hogy „beszéljenek róla a zemberek”, meg hogy „legyen életszerű, természetes”, akkor sajnos el kell ismerni, hogy kurvára beletrafáltak, sajnos ilyenek vagyunk:

Bizonyára mindenkinek megvan az a típusú szomszéd, akinek annyira nyikorog a talicskája, vagy annyira csapágyas a kocsija, fűnyírója, csiszológépe, akármije, hogy utcákra elhallatszik, őt mégsem zavarja soha, nem fog áldozni rá soha egy félórát, hogy megolajozza, megnézesse, megbuherálja… Nem, inkább hozzárohasztja az agyát a zajhatáshoz, kiírtja az ingerekre reagáló idegeit, mint fogász a foggyökeret, és ezt várja el mindenki mástól is. És valljuk be, ezt a szívességet általában mi mindannyian meg is tesszük: alkalmazkodunk lakóhelyünk legtahóbb egyedeihez, és végül mikor meghal májzsugorban, akkor mindenki úgy emlékszik rá, mint dolgos emberre, nem pedig egy unalmát és feleslegességét borzasztó zavaró műveletekkel palástoló haszontalan féregre.

Vagy az is csak Magyarországon van, hogy ha bemegyünk egy bármilyen pláza legdrágább boltjába, ahol 25 ezernél kezdődik egy szaros farmernadrág, akkor ezerszázalék, hogy pormacskák vannak a próbafülkékben, a hét bármelyik napján, bármelyik napszakban. De az ott éhbérért elárusító picsák örömmel néznek le bárkit, aki mégsem hajlandó ennyit adni ilyen körülmények között egy ócska göncért.

Elmész egy kifőzdébe, kocsmába, bármilyen nyilvános helyre, biztosan sziszegősre van beállítva a rádió. Kicsit kéne megmoccantani az antennát, hogy jó legyen, netán beszerezni egy plusz erősítőt 2990-ért,, vagy elég lenne másfél méter betoldott dróttal javítani a vételen és akkor megoldódna, mégis mindenki sercegősen hallgatja a Danóbiuszt egymillió éve.

Legjobb éttermekben is simán hiányzik a vécéből a rigli, a fogas, a papír, üres a kézmosó, és úgy egyébként is, menjen a kedves vevő a kurva anyjába, hogy a láthatóan kamu írógépszalagra nyomtatott plusz szervízdíjas számlába még szeretne ilyen minimumokat is beleképzelni. Mindannyian vallásosan gyűlöljük a McDonalds-ot, mert ugye aljas kizsákmányoló, de ha van világszabadalom, amit a McDonaldsnak köszönhetünk, és kötelezővé kéne tenni, akkor az az óránkénti checklist a mosdók ajtajának belső oldalán, hogy Terike mi mindent ne felejtsen el ellenőrizni. A McD tudja, hogy mennyire bízhat az alkalmazottai memóriájában: semennyire. És neki van igaza.

Most, hogy így utánagondolok, Falus Ferenc valójában kiváló főpolgármester lenne. Őt minden igaz magyar szakember szeretné: együtt csodálnák a derékszögeket, amik 81 és 96 fok között szórnak, közösen örülnének a beázós buszmegállóknak, az egy nyarat kibíró körúti sínfelújításnak, a sehova sem vezető bringautaknak, a számozás nélküli utcatábláknak, a megközelíthetetlenre tervezett közintézményeknek, a nyitvatartási idő alatt zárt hivataloknak, a packázástól elburjánzó költségvetéseknek. Ebbe az ocsmány bűzös posványba éppen szépen belecuppan, zokniban, papucsban, nincs ott hiba.

Ha téged is lever a víz polgártársaidtól, akkor rajongj minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://balfaszmagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr656635825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2014.08.26. 11:34:20

Az nem probléma balféken, hogy nem ért hozzá és ballib tanácsnokokra lesz kényszerülve? Az ő eredményeiket meg volt pechünk látni és elszenvedni.

Lucky Larry Silverstein 2014.08.26. 11:49:33

Lehet hogy ez egy szar, a poszter viszont jó lenne ha elutazna és nem jönne haza.

totalpatec 2014.08.26. 11:54:55

Találó írás :-) :-(

Drago Brutic 2014.08.26. 12:01:15

Nagyon jó írás, és a végére meg is győzött. Előtte ezt a Falust a videó alapján egy jóérzésú szerencsétlennek gondoltam, akire valami nem neki valót erőltetnek, rángatják, megalázzák. őszintén szólva kezdtem sajnálni, és tisztelni az ambiciótlanságát. De nem, tényleg, ez tökéletes igénytelenség (a zokni, a síró gyerek, a motyogás) - magával szemben és a választókkal szemben is. Nem is tudom elképzelni, hogy mi volt a civil életben. Orvos? Vagy mi? És egy értelmiségi ember ennyire igénytelen?

Ybl 2014.08.26. 12:06:55

Komolyan gondolták vajon, hogy ezt a pojácát indítják? Vagy csak geg az egész?

pneumónia 2014.08.26. 12:09:40

@Drago Brutic: De most őszintén, csak gondoljunk bele minden szimpátiát félretéve.
Volt remek 20 éve a fővárosi elitnek, legyen az balib értelmiség-csoportosulás vagy hívjuk aminek akarjuk.
20 év hogy bebizonyítsa káderestül, teletömött zsebekkel mit tud kihozni a városból. Bocsássatok meg előre is de egy nagy kalap telibefosott 0át, nem mintha más jobb lenne, de valahogy rohadt nagy erőlködés szagot érzek mindenhonnan, ami nem megy nem kéne erőltetni....

turista a saját országában 2014.08.26. 12:10:10

Miközben itt háborogsz, Lázár kiosztott a haveroknak újabb egymilliárdot, Rogán meg áron alul értékesített egy újabb belvárosi ingatlant. "Balfasz magyarok."

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.08.26. 12:11:28

Ha Bp-en lennék aválasztás napján, Tarlósra szavaznék, de nem szavaznék listán a Fideszre. Tarlós hozzáértő, független ember, ideális a posztra, semmi szükség lecserélni egy pártkatonára.

Netuddki. 2014.08.26. 12:22:03

Balfaszkám! Mi ezen a videón az igénytelen? Az, hogy a ló kitaposta a füvet? Vagy nem Armaniban öntette le magát? Vagy csak nem akar többnek látszani ami?
Felvehet valaki drága ruhát, járhat drága kocsival, lukat beszélhet a hasadba, de mindez semmit nem ér ha a feje belül üres és nem a saját erejéből érte el amit elért. Amit amúgy már megszokhattunk fideszéknél. Sajnos az orbánod felvehet bármilyen ruhát, amint megszólal süt róla a városi gumicsimmás paraszt. Na, az az igénytelen B+! Meg a lila csíkos ing...

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 12:27:49

@IGAZI_kovi1970: Orbánom? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Drago Brutic 2014.08.26. 12:28:20

@pneumónia: Hát engem a politikai része egyre kevésbé érdekel. A posztban is ez tetszett, hogy egy általánosabb igénytelenségre utal, ami nem most kezdődött és nem is 20 éve, hanem régebben. És ahogy a szomszéd bácsitól még csak el-elnézem, hogy 70 évesen egy szál alsógatyában berhál a lépcsőházban, mutogatva a csoffadt testét, és a kilógó fél tökét, (ami mondjuk a 70-es 80-as években elképzelhetetlen volt, mert a polgári világban született nyugdíjasok még adtak magukra) az egy polgármesterjelölttől meglep. Függetlenül, melyik párt indítja.

Netuddki. 2014.08.26. 12:35:56

@Legvidámabb Balfasz: A lefideszezés természetesen sértés akart lenni. ;)

Netuddki. 2014.08.26. 12:39:09

@Drago Brutic: Gondolom Vandamm lánya ellen semmi kifogásod nincsen?
adrenalin.blog.hu/2014/08/25/van_damme_szexi_lanya_ugyesebben_spargazik_mint_a_fater

Pedig neki valóban kilógna a töke ha lenne.

Komolyan nem értem ha valaki idősebb és nincs neki kigyúrt teste az egyesek számára miért igénytelen? Ha megöregszel te is ilyen leszel vazze!

Drago Brutic 2014.08.26. 12:39:54

@IGAZI_kovi1970:
Mi az igénytelen? Ezt tényleg magyarázni kell neked?
Az öltözék. Ami belefér egy punnyadt családi víkendbe, közszereplésre már igénytelen.
A dramaturgia. Semmi sincs elképzelve, kigondolva, semmi humor. Lád az ifjú Bush videóját, pedig azért ő sem egy lord.
Igénytelen az, ahogy megtörténik a baki a gyerekkel, nem mondja, hogy vegyük újra, hanem ezt ő jónak/jópofának tartja. "Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik." Mondja Jézus, és ebben lássuk be, igaza van.

Drago Brutic 2014.08.26. 12:42:53

@IGAZI_kovi1970:
Húszévesen sem járkáltam félmeztelenül a házban, az étteremben, vagy az utcán. Arra ott van a strand. Nem vagyok szépségfetisiszta, csak gondolom, létezik szemérem, ízlés, igényesség mások felé is.

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 12:43:38

@IGAZI_kovi1970: A sértegetés a vitaképtelenek igénytelensége. :)

Lucky Larry Silverstein 2014.08.26. 12:46:41

@Drago Brutic: Figyeljé.

A baloldal már kimaxolta a zsúrpubikat (Mesterházy, Demszky), volt PRos, izraeli kampányguru, cigány videóhamisítók, profi szpotok, amit akarsz.

Most nincs péz, nincs izraeli kampányguru nincs profi szpot csak a pjúr önmaguk van. Még az is lehet hogy a potenciális választók azonosulni tudnak vele. Vagy nem.

De őszintén, kit érdekel?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.26. 12:56:11

kiválóan leírtad azt amit én is gondoltam/gondolok a videó megnézésekor.

bezzeg a dajcstomié. profi stábbal, profin felvéve. Hogy mennyire túl mű az egy más kérdés, de nem ennyire kínosan balf.sz.

mrbateman 2014.08.26. 13:07:01

Azért az jó érzés, amikor másnál is tapasztaljuk a szarkazmust...ami még akkor is jó, ha a saját kezünkbe marunk bele, sőt!

Egyébként lehet ezt cincálgatni, de már a papucs-zokninál le kellett volna esni, hogy onnan nem lehet nyerőbe rántani egy ügyet sem. Hatóságilag be kell tiltani amíg nem késő!

ggiza 2014.08.26. 13:36:28

Aki ezt a blogot írta, az örök vesztes típus. Szerencsétlen kiscicát az egész világ bántja, zavarja, csupa akadályokat állít elé. Vajon, miért nem változtat rajta? Miért nem költözik olyan országban, (ha már ez az ország nem változik) ahol az őt zavaró " problémák " nem léteznek? Miért nem tesz azért, hogy az élete ne folytonos siránkozással, panaszkodással teljen el, mint egy szaros fürdős kurvának? Mert egy tehetségtelen, szerencsétlen és igénytelen balfasz, aki nem tud változtatni a saját sorsán, csak sír meg rinyál. Egy igénytelen magyar balfasz a sok közül.

bölcsbagoly 2014.08.26. 13:42:25

@ggiza: a blog témájáról is van véleményed, vagy csak fröcsögő kedvedben vagy?

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 14:00:08

@bölcsbagoly: Hagyjad, teljesen igaza van. Megyek is, flexelek kicsit szomorúságomban.

ggiza 2014.08.26. 14:00:42

@bölcsbagoly:

A Falussal kapcsolatos álláspontjával egyetértek. Teljességgel alkalmatlan.
Még Sólyomnál is esetlenebb... Egy igazi szánalmas magyar balfasz. :)

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 14:02:55

@ggiza: Egyfelől tök igazad van, magam is balfasz magyar vagyok, másfelől meg azért nem költözök más országba, mert ez az ország kurva jó! A lakóival van baj, hogy mást ne mondjak, rögtön itt vagyunk te, meg én. :)

Szúnyog 2014.08.26. 14:04:54

A "Balfasz magyarok" blogot egy balfasz blogger írja.

wallenberg8805 2014.08.26. 14:11:24

A magyarországi gójok joggal kérik ki maguknak hogy a bejegyzés szerzője Falus Ferenc balfaszságát rájuk is általánosítsa.

ggiza 2014.08.26. 14:20:50

@Legvidámabb Balfasz:

Hogy lehetne egy olyan ország "kurva jó",
melynek "lakói" "unalmát és feleslegességét borzasztó zavaró műveletekkel palástoló haszontalan férgek, éhbérért lenéző elárusító picsák, ahol nyilvános helyeken sziszeg a rádió :)), ahol a "Legjobb éttermekben is simán hiányzik a vécéből a rigli, a fogas, a papír, üres a kézmosó," és ahol egy Falus kaliberű magyar balfasz BÁRMILYEN jelölt lehet? Hogy lehet kurva jó ország, ha a lakóival baj van. Ország lakók nélkül?

Toló 2014.08.26. 14:22:43

Igazad van Wallenberg. Nekem is ez jött le egyből. Direkt ránk is általánosítja Falust. Magyarul: szemen köpköd minket, ti meg vitáztok. Mindegy, holnap kimegyek a Szabadság térre és leköpködöm az emlékművünk elé kitett kegytárgyaikat. :-))))

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 14:25:45

@ggiza: Az ország kurvajósága egy olyan erős adottság, amit még nekünk sem sikerült elrontanunk pedig komoly erőfeszítéseket teszünk érte. A nép hülyesége viszont lehet átmeneti, ha kiutáljuk magunk közül a balfaszokat, és felnövünk a feladathoz.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.08.26. 14:30:31

Ez a Falus milyen orvos lehetett? :)
Már az is gyanús volt, amikor annyira tolta a "védoltást".
Jó, mondjuk azért biztos kapott egy csomó lóvét.

ggiza 2014.08.26. 14:31:33

@Legvidámabb Balfasz:

Konkrétan? Mi ebben az országban a kurva jó?

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 14:42:27

@ggiza: Egészen kis területen van elérhető távban MINDEN. Ugyanazon a napon tudsz hegyet mászni és fürdeni, kirándulni és bevásárolni, külföldiek közt tolongani és öregnénitől paradicsomot venni, százéves épületeket bámulni és patent csajokat hesszölni, dolgozni és pihenni. Eközben a legnagyobb bajunk az, hogy néha elmegy a vihartól az áram, vagy vizes lesz a rakpart, esetleg hó miatt járhatatlan az autópálya, vagy a jég megveri a káposztát. Burokban születtünk, aminek kevesen vannak tudatában. Én konkrétan mindennap hálát adok a sorsnak, hogy itt élek, és nem mondjuk Floridában, Pekingben, vagy Dél-Afrikában. Csak hát ahogy a költő mondja: "sok itt a köcsög".

ggiza 2014.08.26. 14:53:04

@ggiza:

"Mit adtak nekünk a rómaiak?" :) Például:

"Budapest a világ második legjobb városa

Bemutatta idei olvasói ranglistáját az amerikai Condé Nast Traveler, a listát 1,3 millió szavazat alapján állítottak össze." Látod, külhonban jobban megbecsülik pl. városunkat, hiszen nyilvánvaló, hogy mikor itt jártak, nem egy tök üres, "balfasz magyar" nélküli városban jártak.

Ebből következik, hogy valószínűleg a te készülékedben van a hiba. Nyilván frusztrált vagy, sikertelen az életed, ezért magadon kívül mindenkit hibáztatsz. Szerintem, kicsit lazulj el, értékeld át az életed, elérhető célokat tűzz ki magad elé. Hátha eltűnnek fejed felől a sötét felhők.

ggiza 2014.08.26. 14:54:21

@Legvidámabb Balfasz:

"Csak hát ahogy a költő mondja: "sok itt a köcsög". "

Utazgass egy kicsit a világban, és fogod látni, hogy máshol is sok a köcsög,
sőt igen sok helyen még több...

ggiza 2014.08.26. 15:02:33

@Legvidámabb Balfasz:

"Ugyanazon a napon tudsz hegyet mászni és fürdeni, kirándulni és bevásárolni, külföldiek közt tolongani és öregnénitől paradicsomot venni, százéves épületeket bámulni és patent csajokat hesszölni, dolgozni és pihenni. "

Ezt elég sok európai országban megteheted... Szerintem, neked hiányoznának a magyar balfaszok, nélkülük boldogtalanabb lennél! :)

Legvidámabb Balfasz 2014.08.26. 21:42:12

@ggiza: Hát, nemtom. Jártam én már itt-ott, nyilván van együgyűség, oktondiság, stb. máshol is van a világban, de a dölyfös faszfejség növekedési rátája nálunk nem akar csillapodni. És én szerintem ebből még soksok írást fogok tudni kerekíteni. Ha másért nem, terápiás céllal. :)

2014.08.29. 19:10:11

Jó irás! Vicces ahogy rögtön megjelent az igénytelen balfaszsereg védeni az igénytelen balfaszságot! :)

2014.08.29. 19:20:03

@Legvidámabb Balfasz: Szerintem is lehet gyógyereje ha kiirod ezt magadból, még olvasni is jó. :) Igénytelen balfaszság a fejlett Nyugaton is van, csak nem a középosztályra jellemző hanem a lumpen proletárokra meg az underclass-ra, vagyis anyagi okai vannak. A magyarokra külföldiában is jellemző az igénytelenség - nagy részük semmit nem vesz fel az őket körülvevő kultúrából, nem értik az őket körülvevő világot. Mi több, előszeretettel fikázzák azokat a magyarokat akiknek sikerült a beléjük nevelt igénytelenséget levetkőzni. Ezért Magyarország még a hazatelepülőkből se fog sokat profitálni, 20-30-40 év alatt se tanul semmit az öntudatos igénytelen balfasz. :)
süti beállítások módosítása